Emmen-West

Meubelboulevard

Tijdstip Koopzondagen

12:00 tot 17:00

Een badkamer voor senioren: zo pakt u dat aan | Grando keukens & Badkamers |

Laten we eerlijk zijn, uiteindelijk worden we allemaal een jaartje ouder en ook wat minder mobiel. Voor een senioren badkamer zijn comfort en veiligheid daarom heel belangrijk. Maar hoe pakt u dit aan zonder de sfeer in de badkamer te verliezen? Wij geven u een paar handige tips.

Klein beginnen

Allereerst is het slim om alle wensen op papier te zetten. Waar heeft u in de badkamer nu echt behoefte aan nu u wat meer last krijgt van kleine gebreken? Denk aan een antislip vloer, het bad vervangen voor een inloopdouche of slimme verlichting. Nadat u dit heeft gedaan, kun u veel gerichter aan de slag.

Plaats beugels voor extra houvast

Een badkamer voor ouderen moet genoeg plekken hebben waar u zich goed vast kunt houden. Bijvoorbeeld bij binnenkomst, bij het toilet, de douche en eventuele tussenruimtes. Door hier speciale steunbeugels te plaatsen, heeft u altijd genoeg ondersteuning.

Tip van adviseur Jip: wilt u ervoor zorgen dat de badkamer toch één geheel blijft? Kies voor de beugels dan een kleur die past bij het huidige interieur.

Antislip vloer

Voor een veilige senioren badkamer is een antislip vloer een goede keuze. De kans op uitglijden wordt hierdoor veel minder. Maar geen zorgen, u hoeft hiervoor geen geheel nieuwe vloer aan te schaffen. Op uw huidige vloer kan gewoon een antislip coating worden aangebracht. Tenzij u juist een nieuwe uitstraling in uw badkamer wilt. In dat geval kunt u wel kiezen voor een nieuwe vloer. Want u bent nooit te oud voor verandering in huis!

Vervang het bad door een inloopdouche

Urenlang badderen is natuurlijk heerlijk. Maar helaas wat minder praktisch als u steeds minder goed uit bad kunt stappen. Een inloopdouche is dan de perfecte uitkomst. Helemaal in combinatie met een douchezitje en geen drempels. Zo bent u in een mum van tijd weer fris en fruitig. En dat op een veilige manier!

Tip van adviseur Jip: wilt u iets extra’s toevoegen? Wat dacht u van een sunshower met infrarood en uv-licht. Zo krijgt u meer energie en het helpt bij het ontspannen van de spieren en verlichting van pijn. Zo heeft u de gemakken van een wellness gewoon in uw eigen badkamer.

Kies voor een in hoogte verstelbaar toilet

In een badkamer voor ouderen mag een passend toilet natuurlijk niet ontbreken. Met een hoger toilet of zelfs een in hoogte verstelbaar toilet kan u veel makkelijker zitten en opstaan.

Checklist senioren badkamer

Weet u ondertussen precies wat u nodig heeft om een veilige badkamer voor ouderen te maken? Mooi! Voor het gemak hebben we hieronder een kleine checklist, zodat u zeker niks kan vergeten:

  • Kies voor een zorgtoilet
  • Laat een inloopdouche plaatsen
  • Plaats steunbeugels
  • Verwijder drempels
  • Zorg voor antislip vloeren
  • Maak een brede doorgang

Alles uit handen, zodat u kan genieten

Wist u dat Grando u ontzorgt van A tot Z? Met vele jaren praktijkervaring weten wij wat er nodig is om uw droomkeuken en/of –badkamer te realiseren. Iedere woning is anders en vraagt om maatwerk. Wij vormen graag samen met u één team en bieden een passend advies op maat. Wij overzien graag het hele traject. Van demontage en het afvoeren van de oude keuken of badkamer, tot technische bouwkundige aanpassingen. Dat scheelt u een hoop werk én zorgen. Er wordt nagedacht over het juiste materiaal- en apparatenkeus en de begroting klopt tot in de puntjes. Dit vakmanschap verzorgen wij voor u met veel plezier, al meer dan 50 jaar lang.

Verbouwplannen? Maak een vrijblijvende afspraak om uw wensen door te spreken.